Over ons

Over Zorgvergelijker.nl

Zorgvergelijker.nl geeft je algemene informatie en nieuws over zorgverzekeringen. Relevante kennis die je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze voor een zorgverzekering. Tevens vergelijk je bij Zorgvergelijker.nl zorgverzekeringen met elkaar via de zorgvergelijker, zodat je de juiste zorgverzekering kiest, passend bij jou en je persoonlijke situatie. Zorgvergelijker.nl maakt geen deel uit van een zorgverzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgvergelijker.nl maakt gebruik van de vergelijkingstool van Komparu. Komparu heeft als doel consumenten te helpen verzekeringen op een onafhankelijke en overzichtelijke manier te vergelijken. Dit door middel van geavanceerde vergelijkingsmodules met correcte en kwalitatieve data. Via deze zorgvergelijker vergelijk je dus verschillende zorgverzekeringen met elkaar. Binnen de vergelijkingstool selecteer je jouw wensen en de zorgvergelijker toont vervolgens pakketten die voldoen aan je eisen.

Geen advisering

Het is niet mogelijk om via de vergelijkingstool of zorgvergelijker.nl verzekeringen af te sluiten. Hiervoor kun je terecht bij de betreffende aanbieder. De verzekeraar is gedurende de looptijd van het product jouw aanspreekpunt, bijvoorbeeld in het geval van schade. Dit geldt ook voor inhoudelijke vragen over zorgverzekeringen en de getoonde pakketten in de zorgvergelijkers. Dit betekent dat Zorgvergelijker.nl niet adviseert.

Vergelijken op Zorgvergelijker.nl?

Op de website van Zorgvergelijker.nl maak je gebruik van de Komparu vergelijkingstool. In deze zorgvergelijker worden de volgende verzekeraars vergeleken: Aevitae (VGZ), AON, Avéro Achmea, AZVZ, Besured, Bewuzt, CZ, De Amersfoortse, De Goudse, Ditzo, DSW Zorgverzekeraar, FBTO, HEMA, Interpolis ZorgActief, IZA Zorgverzekeraar, IZZ Zorgverzekeraar, Just, Menzis, Nationale-Nederlanden, Nationale-Nederlanden, NN Postcode Collectief, OHRA, ONVZ, PMA zorgverzekering, PNOzorg, Pro Life, Promovendum, Salland zorgverzekeringen, UnitedConsumers (VGZ), Univé, VGZ, VvAA zorgverzekering, ZieZo van Zilveren Kruis, Zilveren Kruis, ZorgDirect.

Om de verzekeraars objectief naast elkaar te kunnen zetten, vind je in de zorgvergelijkers de volgende categorieën:

  • Eigen risico
  • Tandartsdekking
  • Fysiotherapie
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Bril en lenzen
  • Buitenlanddekking
  • Vrije zorgkeuze

Hoe verdient Zorgvergelijker.nl?

Wanneer je via de zorgvergelijker een zorgverzekering afsluit bij één van de genoemde aanbieders, dan ontvangt Zorgvergelijker.nl en Komparu een eenmalige commissie van de verzekeraar of intermediair. Belangrijk is te melden dat de hoogte van de vergoeding geen invloed heeft op de plaats in de vergelijking. Het doel van de zorgvergelijker is ook om de consument te informeren over de meest actuele premies van de verzekeringen. Omdat verzekeraars continu werken aan haar premies en informatie, is het belangrijk om naast de vergelijker ook de website van de verzekeraar zelf te raadplegen. De berekende premie in de vergelijker kan mogelijk hoger of lager uitvallen dan de berekening op zorgvergelijker.nl. 

Zorgvergelijker.nl valt onder de collectieve AFM vergunning van Komparu B.V. onder AFM nummer 12042855


Meer dan 80.000 bezoekers hebben gebruik gemaakt van Zorgvergelijker.nl