De klok begint te tikken, nog bijna een week en is het 31 december. Dit betekent dat je maar een beperkte tijd over hebt om van zorgverzekering te wisselen. Misschien ben je hier al mee bezig geweest en lijkt de zorgvergelijker ingewikkeld. Zorgvergelijker schrijft dit korte blog om je op weg te helpen bij het invullen van de zorgvergelijker.

 

Persoonlijke gegevens

Op de homepagina van Zorgvergelijker.nl en de zorgvergelijker-pagina word je begroet met een aanvraag naar jouw persoonlijke gegevens. Dit kan afschrikken, maar het is nodig voor de vergelijkingstool om uiteindelijk de beste zorgverzekeringen voor jou te selecteren. Zorgvergelijker houdt jouw persoonlijke informatie niet na het vergelijken. Na het invullen van de gevraagde gegevens klik je door op de rode knop.

Vergelijk zorgverzekeringen

Dekkingswensen

In de dekkingsfase wordt ingegaan op jouw wensen. De fase begint met keuzevrijheid. Keuzevrijheid gaat over gecontracteerde ziekenhuizen en zorgaanbieders (bv apotheek). Met een volledige keuzevrijheid ben je overal in Nederland welkom. Kies je voor geen voorkeur dan heb je meer vrijheid in het kiezen van polissen, maar minder keuze in ziekenhuizen en zorgaanbieders. Voor spoedeisende hulp kun je bij alle ziekenhuizen terecht. Maak een keuze en scrol dan verder voor je eigen risico. Meer weten over de keuzevrijheid, kijk dan bij de veelgestelde vragen, of de pagina van een specifieke zorgverzekeraar. Een overzicht van de zorgverzekeraars vind je op de zorgverzekeraars-pagina.

Eigen risico

In de zorgvergelijker wordt gevraagd naar de hoogte van het eigen risico die je wilt aanhouden voor het komende zorgseizoen. Onlangs hebben wij hierover een artikel geschreven . Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Maar met een hoger eigen risico is de kans aanwezig dat je bij onverhoopte zorgkosten zelf in de buidel moet gaan tasten. De maandelijkse premies verschillen niet alleen door het eigen risico, maar ook per zorgverzekeraar. Bepaal het eigen risico dat je wilt aanhouden voor het komende jaar en ga dan verder naar het onderdeel aanvullende dekkingen.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen zijn de verzekeringen buiten jouw basisverzekering. Een aanvullende dekking verhoogt jouw maandelijkse premie, maar vergroot de verzekering. Tandheelkunde, fysiotherapie, hulp in het buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen en andere specifieke dekkingen vallen onder aanvullende dekkingen. Als je klikt op een aanvullende dekking vergroot je het kopje met een aanvullende uitleg over de dekking en de optie om de aanvulling mee te nemen in jouw verzekering. Bij de keuze van de aanvullende dekkingen adviseren we om goed te kijken naar zorg waar je naar alle waarschijnlijkheid gebruik van zult gaan maken in 2021. Wanneer je klaar bent met de keuze voor de jouw gewenste aanvullende dekkingen, klik dan op de rode knop.

 

Dekkingsfase

De vergelijker

Je hebt nu alle keuzes gemaakt en er wordt een overzicht gegeven van meerdere zorgverzekeraars. Aan de linkerzijde staan jouw eigen gegevens en alle voorkeuren. In de vergelijkingsfase kun je alle voorgaande informatie nog aanpassen. In het midden van de pagina staat een lijst met zorgverzekeraars. Boven de zorgverzekeraars is het mogelijk de lijst te sorteren op laagste prijs, hoogste prijs en alle verzekeraars. Elke zorgverzekeraar heeft een knop voor meer informatie, klik daarop om meer te lezen. Scrol naar beneden en klik op de blauwe knop om meer verzekeraars te laden. Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt? Klik dan op de rode knop ‘Begin je aanvraag’ naast de gekozen zorgverzekeraar. Je wordt nu doorgelinkt naar de website van de zorgverzekeraar om daar jouw nieuwe verzekering aan te vragen.

Zorgvergelijker.nl heeft als doel jou te helpen bij de keuze van een zorgverzekering die uitstekend past bij jouw zorgbehoefte voor 2021. Wij hopen dat deze toelichting en de zorgvergelijker hieraan een bijdrage heeft geleverd. Hoewel Zorgvergelijker.nl al ruim zes jaar actief is op de markt van het vergelijken van zorgverzekeringen, zijn we dit jaar pas gestart met een review-optie. Hebben wij jou kunnen helpen en wil je dit middels een review laten weten, dan waarderen we dit zeer!

Wij wensen je fijne feestdagen en bovenal een gezond en gelukkig 2021!

 

Vergelijk
Voorbeeld zorgverzekering