Het zorgseizoen is weer aangebroken. In november en december zijn Nederlanders druk met het vergelijken van zorgverzekeringen om de juiste verzekeraar te vinden. Vind je het verwarrend of moeilijk om een nieuwe verzekering te vinden die bij jou past? Zorgvergelijker.nl heeft een aantal tips om het vergelijkingsproces makkelijker te maken.

Het eigen risico vergroten

Zorgverzekeringpremies verschillen van prijs tussen verzekeraars maar ook door het gekozen eigen risico van de consument. De maandelijkse zorgpremie kun je verlagen door een zorgverzekering te nemen met het maximaal eigen risico van €885,-. Dit betekent wel dat je zelf meer moet betalen uit jouw eigen spaarpot wanneer je een medische ingreep nodig hebt. Het eigen risico is standaard €385,-, maar het eigen risico kan in vijf vrijwillige stappen verhoogd worden met €100,-.

Aanvullende verzekeringen aan- of afschaffen

Veel consumenten betalen maandelijks hogere premies door aanvullende verzekeringen. Door de aanvullende verzekering ben je financieel veilig als er iets gebeurt dat de basisverzekering niet dekt, maar heb je dat wel nodig? Bij het aanschaffen van een aanvullende verzekering moet je rekening houden met wat jij nodig hebt. Je hebt misschien wel een aanvullende tandartsverzekering nodig, maar geld dit ook voor fysio, brillen en zwangerschap? Bespaar geld door vooraf te bepalen waarom je een aanvullende verzekering nodig hebt.

Ziekenhuizen in jouw omgeving

Niet elke zorgverzekering heeft een contract met alle ziekenhuizen in Nederland. Check of jouw gekozen zorgverzekeraar een contract heeft met minimaal één ziekenhuis in jouw omgeving. Als een ziekenhuis niet in het contract staat van jouw verzekering moet je zelf bijbetalen voor elke afspraak. Zorgverzekeringen met contracten in jouw omgeving bespaart reistijd en geld.

Extra faciliteiten

Veel zorgverzekeraars proberen je tegenwoordig niet alleen te verleiden met een brede dekking van kosten voor diverse soorten behandelingen. Steeds vaker worden er ook kortingen geboden op activiteiten zoals fitheidstesten en fitness.  Mogelijk kan een dergelijke korting ook erg interessant zijn om op andere onkosten te besparen.

Zorgtoeslag

Als je aan de voorwaarden voldoet heb je het recht om zorgtoeslag te krijgen. Met de zorgtoeslag krijg je een bijdrage in de kosten van jouw Nederlandse zorgverzekering. Ga naar belastingdienst.nl om de voorwaarden te lezen.

Vergelijk en bespaar

De hierboven beschreven tips zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je mogelijk het vergelijkingsproces makkelijker maakt. Gebruik de zorgvergelijker om de verschillen tussen zorgverzekeringen te vinde. Meer weten? Kijk op de veelgestelde vragen op zorgvergelijker.nl of neem contact op met één van de zorgverzekeraars.