Met de stijgende premies voor het jaar 2021 wil je misschien een contract afsluiten met een nieuwe zorgverzekering. Je wilt misschien een goedkopere verzekering, maar welke verzekeraars hebben de laagste premies? In dit blog geeft zorgvergelijker.nl een overzicht van de vijf goedkoopste zorgverzekeringen in 2021.

De goedkoopste zorgverzekeringen met 885,- eigen risico

De goedkoopste zorgverzekering eigen risico €385,-

Zorgverzekeraar Zekur steekt uit boven de rest van de zorgverzekeringen in 2021. Met een premie van € 85,95 per maand. Hierna volgt ZieZo Selectief met € 87,25. Waar wel opgelet moet worden is dat je met de twee goedkoopste verzekeringen niet bij alle 277 ziekenhuizen van Nederland terecht kan zonder bij te betalen. Jaaah staat op de derde plaats met € 89,00 en Univé sluit de top vijf met € 90,90.

De goedkoopste zorgverzekeringen met 385,- eigen risico

De goedkoopste zorgverzekeringen €885,-

Ook met een eigen risico van €385,- staan Zekur en ZieZo Selectief op eerste en tweede plek. Zorgverzekering Ditzo staat nu in de top drie met €109,85. Zorgverzekering Bewuzt komt ook in de top vijf met €110,90.

Waarom zijn de prijzen goedkoper met 885,- eigen risico

Veel mensen kiezen voor verzekeringen met een hoger eigen risico omdat de maandelijkse premie hierdoor omlaag gaat. Dit betekent dat je meer zorgkosten aan jouwzelf toelaat. De kortingen verschillen per zorgverzekering, maar je kan per jaar tot wel €300,- besparen. Kiezen voor een hoger eigen risico zal altijd een gok blijven, je weet nooit wanneer er onverwachte zorg nodig is. Kies dus alleen voor een hoger risico als je gezondheid in orde is, geen maandelijkse lasten hebt aan medicijnen of genoeg spaargeld bezit.

Premies vergelijken

De laagste prijzen voor jouw premie verschilt voor iedereen. Een basispakket verzekerd niet alles wat jij misschien nodig hebt. Ga naar zorgvergelijker om de zorgverzekering voor jou te vinden.