November en december zijn traditioneel voor Nederlanders de periode dat zorgverzekeringen worden vergeleken. Al gekeken of jouw zorgverzekering nog voldoende aansluit? Goed om te kijken of het of het verstandig is om over te stappen. En misschien kun je voor het komende jaar wel geld besparen om de maandelijks te betalen zorgpremie. 

Tips om geld te besparen

Zorgvergelijker.nl helpt je bij het vergelijken van zorgverzekeringen en geeft je tips die kunnen helpen om in 2020 meer geld over te houden in je portemonnee.  Enkele tips om geld te besparen:

1. Betaal de zorgpremie vooruit

Heb je de financiële mogelijkheden om je zorgpremie vooruit te betalen, dan is dit het overwegen waard. Verschillende verzekeraars verstrekken kortingen tot 3% op jaarbasis. Deze korting kan dan oplopen op 50 euro wat je jaarlijks aan zorgpremie betaald. Daar bovenop kan het één keer betalen van de zorgpremie een besparing van 15 euro opleveren (als je belasting betaalt in Box 3).

2. Aanvullende tandartsverzekering nodig?

Eén van meest gekozen aanvullende verzekeringen hebben te maken met het dekken van de tandartskosten. Maar voor diegenen die beschikken over een uitstekend gebit, is het vaak voordeliger om de tandartskosten zelf te betalen. Heb je onverwacht te maken met tandproblemen en extra kosten, dan loop je natuurlijk wel het risico dat deze kosten zelf moet betalen.

3. Bekijk de extra faciliteiten bij een zorgverzekering

Veel zorgverzekeraars proberen je tegenwoordig niet alleen te trekken met een brede dekking van kosten voor diverse soorten behandelingen. Steeds vaker worden er ook kortingen geboden op activiteiten zoals fitheidstesten en fitness.  Mogelijk kan een dergelijke korting ook erg interessant zijn om op andere onkosten te besparen.

4. Studenten laten geld liggen

Vier op de tien meerderjarige studenten vragen namelijk geen zorgtoeslag aan. Zij hebben er daarentegen wel recht op. Dit is zonde en daarmee laten studenten onnodig geld liggen. Meer weten over zorgverzekeringen voor studenten? Ga naar de veelgestelde vragen op zorgvergelijker.nl of neem contact op met één van de zorgverzekeraars.

 Vergelijk en bespaar

De hierboven beschreven tips zijn slechts enkele voorbeelden waarmee je mogelijk al geld kunt besparen op je zorgverzekering. Meer weten? Kijk op de veelgestelde vragen op zorgvergelijker.nl of neem contact op met één van de zorgverzekeraars.