De premies van de verschillende zorgverzekeringen zijn bekend gemaakt. De komende weken vergelijken veel Nederlanders hun zorgverzekering en zorgverzekeraar om te kijken om te kijken of ze kunnen besparen op hun premie.  Een manier om te besparen is jezelf de vraag te stellen welke verzekeringen heb ik nodig?

Besparen op de zorgverzekering

Voor iedere Nederlander vanaf 18 jaar, is het afsluiten van een basisverzekering verplicht. Ruim 90% van de Nederlanders heeft daarnaast nog een aanvullende verzekering afgesloten. Het is aan iedereen zelf om te bepalen of je een aanvullende verzekering nodig hebt. De Rijksoverheid adviseert hierbij zelf  een inschatting te maken of de premie van de verzekering opweegt tegen de vergoeding. Een andere manier om eventueel geld te besparen is het vergelijken van aanvullende verzekeringen van de verschillende zorgverzekeraars.

Welke verzekeringen heb ik nodig

Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering wordt door iedereen bijna als een vanzelfsprekendheid gezien. Maar ben je gezond, hetgeen geldt voor de meeste Nederlanders, dan maak je vaak geen gebruik van aanvullende zorg. Bovendien gaat de overheid ervan uit dat de noodzakelijke zorg wordt gedekt vanuit de basisverzekering. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Daarom is het belangrijk om jezelf hierin te verdiepen. Eén van de manieren is door bijvoorbeeld te kijken naar je zorgkosten in het afgelopen jaar.

Vergelijken zorgverzekeringen

Een andere manier om geld te besparen is het vergelijken van de zorgverzekeringen. Veel Nederlanders beschikken over een basisverzekering waarvoor een goedkoper, vergelijkbaar alternatief bestond. Een verzekerde kan al snel ongeveer 100 euro besparen op de huidige basisverzekering. Omdat veel consumenten de komende tijd beslissen of ze overstappen, is het belangrijk om goed op te letten bij de keuze voor een basisverzekering.

Weet je welke verzekeringen je nodig hebt en wil jij je huidige zorgverzekering vergelijken? Dit kan met de zorgvergelijker en/of andere vergelijkers die online te vinden zijn.